Vectura skal perfeksjonere sin logistikk med Clarity Replenish

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Norges ledende logistikkvirksomhet innenfor vin, brennevin og andre alkoholholdige drikker velger Clarity Replenish fra Blue Ridge som fremtidig konkurransevåpen for å forbedre sin logistikk i hele forsyningskjeden.
Vectura logo

Oslo, 23. mai 2013 – Inventory Investment AS, et ledende spesialistmiljø innen resultatorienterte løsninger for prognostisering samt optimering av innkjøp og vareforsyning underrettet i dag om at det er inngått en avtale med Vectura AS om å ta i bruk spesialistverktøyet CLARITY Replenish samt den tilknyttede analysemotoren Lifeline Visibility for å optimere selskapets varestrømmer knyttet til alkoholholdige drikkevarer fra produsenter og leverandører over hele verden til sin grossist- og distribusjonsvirksomhet i Norge.

CLARITY Replenish, som utvikles av Atlanta-baserte Blue Ridge®, brukes av en rekke grossister, distributører og detaljister i Norden og i resten av verden. «Vi i Inventory Investment er spesielt stolte over å ha blitt valgt som leverandør av systematikk for optimering og effektivisering av Vecturas vareflyt. Som en partner for meget bevisste og krevende importører – og ikke minst som største leverandør til Vinmonopolets mer enn 280 butikker og til et stort antall hotell, restaurant og cateringselskaper, stiller Vectura svært strenge krav til en løsning for planlegging, prognostisering og varepåfylling av selskapets produkter. CLARITY Replenish og Lifeline Visibility vil være meget vitale brikker knyttet til å gi selskapet et strategisk såvel som et lønnsomhetsmessig gjennombrudd. Vi gleder oss til å komme igang og over å få lov til å være en langsiktig partner knyttet til Vecturas fremtidige suksess», sier Sverre Rosmo, daglig leder i Inventory Investment.

«Å være den toneangivende aktøren i det norske og Nordiske markedet innen alkoholholdige drikker krever en ambisiøs og proaktiv holdning knyttet til bruk av ny teknologi og verdensledende kompetanse.

Vectura har vært gjennom en viktig omstillingsprosess og har nå et av verdens mest sofistikerte logistikk anlegg skreddersydd for vin- og spritsegmentet. Ved å velge Clarity Replenish og Lifeline Visibility fra Blue Ridge, tar vi nå steget opp i den absolutte verdensklasse når det gjelder teknologianvendelse innen feltet optimering av supply chain og lager. Vi kommer nå til å kombinere det beste fra to verdener – vårt solide grunnsystem SAP som løpende håndterer våre transaksjoner overfor leverandører og kunder, samt at Clarity Replenish skaper nye konkurransefortrinn gjennom en fremragende presisjon og unik optimering i sømløst samspill med SAP. Gjennom Lifeline Visibility blir vi i tillegg i stand til å verdiøke våre leveranser til aktører i hele vår verdikjede», sier Erik Bern, administrerende direktør i Vectura.

Det faktum at Blue Ridge-teknologien helt og holdent er basert på SaaS — Software as a Service – gjør at den tekniske implementeringen og driftingen av løsningen blir særdeles enkel og oversiktlig for Vectura. At Inventory Investment har erfaring med å implementere Clarity som ekspertsystem ved siden av SAP, og ikke minst at de har en unik rekke av tilsvarende vellykkede prosjekter bak seg, gjorde meg svært trygg på at vi her valgte en løsning og en partner i tråd med våre ambisiøse fremtidsplaner», fremholder Bern.

«Med Vectura som kunde, befester Blue Ridge sin posisjon som leverandør av verdensledende optimeringløsninger innen Supply Chain for Vin-og Spritsegmentet. Med Vectura som kunde, tar vi nå steget opp til nummer 1 i Norge. Vectura kommer dessuten i godt selskap med våre øvrige toneangivende kunder innen dette segmentet på verdensbasis. Jeg gleder meg til å se at Vectura høster gevinstene av å gå i partnerskap med Blue Ridge og Inventory Investment, både strategisk og finansielt. Med vårt unike Lifeline Services-program kommer vi dessuten til å følge med på og sikre Vecturas suksess for fremtiden», sier Greg White, CEO i Atlanta-baserte Blue Ridge, Inc.

Om Vectura AS

Vectura AS er leverandør av komplette logistikkløsninger for drikkevarebransjen. Selskapets tjenester omfatter blant annet innkjøp og innkjøpsløsninger, lagerdrift, transport, salg og informasjonslogistikk. På vegne av sine importører tar selskapet inn varer fra drøyt 800 produsenter fordelt på over 50 land, og selskapets hovedkunder er Vinmonopolet, hotell- og restaurantbransjen, grossister og tax free-segmentet. Vectura er et selskap i Arcus-Gruppen – www.arcus.no, en ledende nordisk aktør innen produksjon, salg og distribusjon av vin og brennevin. Selskapet er representert i alle de nordiske landene, med datterselskaper i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Arcus-Gruppen er markedsleder på brennevin i Norge og Danmark og på vin i Norge og Sverige. Konsernet har også en betydelig eksport av brennevin til markeder utenfor Norden, der Tyskland og USA er de viktigste. www.vectura.no

Om Blue Ridge, Inc.

Blue Ridge utvikler og markedsfører globalt ledende spesialistløsninger innen optimering, planlegging og vareforsyning i hele forsyningskjeden. Selskapet har kunder innen alle verdensdeler og i en rekke bransjer. Vin- og Spritsegmentet, ikke minst med 3.- og 4.parts aktører, er et viktig kundesegment for Blue Ridge. www.blueridgeinventory.com

Sverre Rosmo

Sverre Rosmo

Sverre har jobbet med forsyningskjeder, transport og innkjøp i over 20 år. De siste 10 årene har Sverre jobbet som prosjektleder, konsulent og i salgsrettet virksomhet hovedsaklig mot nordiske grossister, distributører og detaljister. Sverre brenner for logistikkfaget og ikke minst innkjøps- og lagerstyring. Han har i lengre tid vært engasjert som foredragsholder på Handelshøyskolen BI og Logistikkhøyskolen. Han har tidligere publisert fagartikler. Sverre er i dag medlem i styret i LOGMA.

Legg igjen en kommentar

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt, godtar du at vi lagrer e-postadressen din.

Gjør innsikt om til handling

La oss snakke om hvordan vi kan skape effektive innkjøp og vareforsyning som synes på bunnlinjen for din bedrift!