Icopal tar tak i sin logistikk

Norges ledende leverandør av beskyttelse av bygninger tar i bruk nye løsninger for prognostisering, planlegging og vareforsyning for ytterligere å styrke sin vekst og rykke fra sine konkurrenter.
Icopal logo

25.02.2014 – Norges ledende leverandør av beskyttelse av bygninger tar i bruk nye løsninger for prognostisering, planlegging og vareforsyning for ytterligere å styrke sin vekst og rykke fra sine konkurrenter.

Inventory Investment AS annonserte i dag at Icopal har valgt selskapets etterspørselsdrevne løsninger fra Blue Ridge for prognostisering, planlegging, innkjøp og analyse. Icopal valgte Inventory Investment til å styrke videre vekst ved å ta styringen og kontrollen av selskapets forsyningskjede til et helt nytt nivå.

Icopal så en enestående verdi i løsningens evne til å planlegge fremover i tid, styre unna potensielle problemer og dermed bidra til å opprettholde selskapets renommé for fremragende service. «Vi ser frem til en helt ny oversikt gjennom hele forsyningskjeden. Vi kan bli mye mer proaktive og dermed minimere overraskelser og hindre uønskede situasjoner før de inntreffer», sier Asgeir Lium, Supply Chain Manager i Icopal. «Med en slik avansert kontroll over fremtidige ordre og lagernivåer kan vi utløse ytterligere effektivitetspotensialer samtidig som vi sikrer en høy service overfor våre kunder. I bransjen for industrielle produkter er dette nivået på fremtidige planlegging, presisjon og analyse ganske enestående».

Ledelsen i Icopal har også lagt vekt på den strategiske og langsiktige verdien de cloud-baserte Blue Ridge-løsningene levert av Inventory Investment kan gi. «Vi ser at planleggingsmulighetene som Blue Ridge-løsningene fra Inventory Investment gir, vil sette oss i stand til å øke vårt forsprang i bransjen og å ytterligere forbedre vår ytelse som leverandør med knivskarp presisjon knyttet til fremtidige ordre», sier administrerende direktør Trygve Bruno Thøgersen. «Vi får full kontroll på vår kapitalstrøm fordi systemet har kontroll på hver eneste ordre ned på daglig nivå. Implementeringen har vært helt sømløs og vi er veldig fornøyde.»

Icopal benyttet i flere år et enkelt innkjøpssystem og innså at deres behov for en ny generasjon systemer kunne understøtte den nye generasjonen av høyt utdannede og profesjonelle logistikere. «Nå inns er profesjonelle logistikere kanskje mer enn noen gang hvilken innvirkning de har på selskapets bunnlinje», legger Lium til. «Vi ønsker å gi dem løsninger som til fulle gir dem muligheter for å planlegge og styre vareflyten på den absolutt mest lønnsomme måten. Dette innebærer å ta steget opp i førstedivisjonen innen planlegging og optimering av forsyningskjeder», sier Lium.

Vi ser allerede potensialene på tvers av hele selskapet. «Jeg har fulgt Icopal i flere år. Basert på kompetansen og talentet i deres team, og ikke minst ledelsens strategi, var jeg overbevist om at de ville være i stand til å dra nytte av denne innovasjonen innen deres forsyningskjede», sier Sverre Rosmo, daglig leder i Inventory Investment AS. «De tar nå steget inn i elitedivisjonen. Vi er både ydmyke og glade over å ha fått Icopal som kunde og ser frem til et langt og fruktbart partnerskap».

Om Icopal

Icopal Gruppen leverer høykvalitets produkter for flate og skrånende tak og tilbyr et bredt spekter tjenester, bl.a installasjon. Icopals kjernevirksomhet er vannbeskyttelse med spesiell fokus på membraner, men også på relaterte byggevare. I Norge har Icopal 400 ansatte og en omsetning på 1 mrd NOK. Icopal er markedsleder med høy fokus på kvalitet både med tanke på produkter og tjenester.

For mer informasjon, besøk http://www.icopal.no/

Sverre Rosmo

Sverre Rosmo

Sverre har jobbet med forsyningskjeder, transport og innkjøp i over 20 år. De siste 10 årene har Sverre jobbet som prosjektleder, konsulent og i salgsrettet virksomhet hovedsaklig mot nordiske grossister, distributører og detaljister. Sverre brenner for logistikkfaget og ikke minst innkjøps- og lagerstyring. Han har i lengre tid vært engasjert som foredragsholder på Handelshøyskolen BI og Logistikkhøyskolen. Han har tidligere publisert fagartikler. Sverre er i dag medlem i styret i LOGMA.

Legg igjen en kommentar

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt, godtar du at vi lagrer e-postadressen din.

Gjør innsikt om til handling

La oss snakke om hvordan vi kan skape effektive innkjøp og vareforsyning som synes på bunnlinjen for din bedrift!
Rull til toppen