Cater suksesshistorie

Del på linkedin
Del på twitter
Del på facebook
Cater oppnår markedsledende tilgjengelighet, eliminerer overlager og hjelper sine innkjøpere med å fatte bedre beslutninger ved med profesjonell prognostisering og optimering av innkjøp og vareforsyning.
Cater front page

Cater leverer mat til hoteller, restauranter, kantiner og cateringselskaper. Selskapet kan levere 10.000 lagerførte produkter og kan skaffe ytterligere 15.000 produkter. Cater AS besluttet i 2017 å investere i – og profesjonalisere sine innkjøp med et fremtidsrettet innkjøpssystem som ivaretar servicegrad, effektivitet og lagerholdskostnader.

 

Cater er i dag blitt en av de mest moderne og ledende servicegrossistene i Norge. Selskapet har med sitt nye lager på 17 000 kvm og 11 000 palleplasser Norges største lager for storhusholdning. Lageret er optimalisert for effektiv vareflyt og har dessuten blitt designet med eget lager for optimal lagring av frukt og grønt, blant annet med tre ulike temperatur- og klimasoner samt eget modningsrom for bananer.

Bjørn Garder CEO Cater AS
Bjørn Garder, CEO

«Etter å ha vært i drift i litt over ett år, har Blue Ridge-løsningene hatt stor effekt for Cater. Kort tid etter igangsetting konstaterte vi at vi presterte markant bedre på flere områder. Prognosene forbedret seg suksessivt og er nå på et presisjonsnivå på 97,5%. Det har satt oss i stand til å treffe ekstremt godt med våre innkjøp. Samtidig har vi spart 2 årsverk.

 

Vi har nå en stabil servicegrad på godt over 99% på hele sortimentet. På våre A-varer er vi faktisk i lange perioder nesten aldri tomme. Det gode med dette er at disse ekstremt gode KPI’ene holder seg stabile uavhengig av om vi går inn- og ut av sesonger og avvikling av julehøytiden. 

Det er også verdt å nevne at vi samtidig med å oppnå en eksepsjonelt god servicegrad, opplevde å redusere overlageret fra 30% til 3%. Og det til tross for at vi også benytter systemets støtte for optimerte investeringskjøp,” sier Garder. «Blue Ridge er det systemet i markedet som best dekker våre behov.»

Cater er medlem av den landsdekkende
kjeden Servicegrossistene.
Kjeden er eid av 21 lokalt
forankrede grossister, som sammen
dekker hele Norge med matvarer.
Samlet selger vi dagligvarer for 3,5
milliarder kroner årlig.

Sverre Rosmo

Sverre Rosmo

Sverre har jobbet med forsyningskjeder, transport og innkjøp i over 20 år. De siste 10 årene har Sverre jobbet som prosjektleder, konsulent og i salgsrettet virksomhet hovedsaklig mot nordiske grossister, distributører og detaljister. Sverre brenner for logistikkfaget og ikke minst innkjøps- og lagerstyring. Han har i lengre tid vært engasjert som foredragsholder på Handelshøyskolen BI og Logistikkhøyskolen. Han har tidligere publisert fagartikler. Sverre er i dag medlem i styret i LOGMA.

Legg igjen en kommentar

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt, godtar du at vi lagrer e-postadressen din.

Gjør innsikt om til handling

La oss snakke om hvordan vi kan skape effektive innkjøp og vareforsyning som synes på bunnlinjen for din bedrift!
Rull til toppen